|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
Autor |
Wiadomość |
le_szek
|
Napisane: 14 sie 2016, o 22:39 |
|
 |
Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 08:40 Posty: 7561 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Leszek
|
Witaj, krajanie
_________________ Jeśli gdzieś nie wyświetlają się moje zdjęcia, proszę o PM.
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
tropiciel
|
Napisane: 21 wrz 2016, o 15:22 |
|
Imię: taki sobie człek
|
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych czyli ludzi z pasją. Interesuję się historią, zabytkami techniki ale przede wszystkim "bunkrami". Prywatnie jestem nieco zawieszony pomiędzy centralną Polską i Mazurami.
|
|
 |
|
 |
Gatoma
|
Napisane: 17 paź 2016, o 14:44 |
|
 |
Bratnia dusza |
Imię: Grażyna
|
Witam jako nowy członek tutejszej społeczności. Mam na imię Grażyna. Mieszkam w Krakowie i działam jako eksplorator w bliższej i dalszej okolicy tego miasta. Interesują mnie głównie dwory i pałace, ale nie gardzę innymi obiektami. Prywatnie " robię " w reklamie.
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 17 paź 2016, o 19:57 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Witajcie
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
morganghost
|
Napisane: 2 sty 2017, o 17:50 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Dołączył(a): 27 gru 2016, o 20:34 Posty: 714 Lokalizacja: Gorlice
Imię: Waldemar
|
Witam wszystkich, jestem z południa Polski, konkretnie miasto Gorlice, zasięg mojego terenu "działania" to Beskid Niski i okoliczne pogórza oraz tereny Słowacji. Interesuję się przede wszystkim I i II wojną światową, głównie cmentarzami wojennymi, prowadzę pełno własnych projektów fotograficznych m.in. porównania starych fotografii ze stanem obecnym. Zamierzam przybliżyć tutaj trochę tego mojego zbioru, który ciągle powiększam.
|
|
 |
|
 |
Aga
|
Napisane: 3 sty 2017, o 06:50 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Witaj na forum
|
|
 |
|
 |
SkySailor
|
Napisane: 21 sty 2017, o 22:34 |
|
Imię: Bogdan
|
Dobry wieczór. Ponieważ dopiero co się zarejestrowałem - wypada się przywitać. Mam na imię Bogdan, mieszkam w Dąbrowie Górniczej - Łośniu (żaden mieszkaniec Łośnia nie powie, że w Łosieniu, jak podobno brzmi jedynie poprawna forma). Tuż u stóp "Łewerestu" z ruiną niemieckiego bunkra, niedaleko słynnego pomnika żołnierzy armii "wyzwoleńczej" i blisko stanowisk archeologicznych, gdzie znaleziony został słynny "skarb hutnika". Historią interesuję się od jakichś 35 lat , czyli od wczesnej podstawówki, zwłaszcza historią militarną. Dodatkowo jestem pilotem motolotni i samolotów. Można powiedzieć, że nawet mam tu pewne znajomości, gdyż jakiś czas temu Szkieletek gościła u mnie na lądowisku, jeszcze ze św. pamięci Lonkiem ... Pozdrawiam wszystkich i życze najlepszego w Nowym Roku !
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 22 sty 2017, o 00:33 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Witaj
|
|
 |
|
 |
kropkaaga
|
Napisane: 28 sty 2017, o 18:06 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Agnieszka
|
Dzień dobry Właśnie dziś dołączyłam i bardzo mi miło. Mieszkam w Gliwicach. Zamki, pałace i dwory - to lubię najbardziej. Przeważnie eksploruję samotnie gdyż nie znam nikogo z mojego miasta, kto podzielałby moje zainteresowania. W miarę możliwości, poruszam się w różnych regionach Polski. Ostatnio po Dolnym Śląsku. Obecnie marzy mi się wschodnia Polska, ciągle pełna tajemnic i mam wrażenie, jeszcze słabo doceniana. Dlatego też najbardziej cieszą me oko obiekty mało znane, mało popularne i słabo odwiedzane. Pozdrawiam wszystkich
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 28 sty 2017, o 19:47 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Witaj na forum
|
|
 |
|
 |
Kumari
|
Napisane: 30 sty 2017, o 20:14 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 21:58 Posty: 3844 Lokalizacja: Jankowice Pochwały: 1
Imię: Renata
|
kropkaaga napisał(a): Dzień dobry Właśnie dziś dołączyłam i bardzo mi miło. Mieszkam w Gliwicach. Zamki, pałace i dwory - to lubię najbardziej. Przeważnie eksploruję samotnie gdyż nie znam nikogo z mojego miasta, kto podzielałby moje zainteresowania. W miarę możliwości, poruszam się w różnych regionach Polski. Ostatnio po Dolnym Śląsku. Obecnie marzy mi się wschodnia Polska, ciągle pełna tajemnic i mam wrażenie, jeszcze słabo doceniana. Dlatego też najbardziej cieszą me oko obiekty mało znane, mało popularne i słabo odwiedzane. Pozdrawiam wszystkich  Witaj Ago! Z tego co wiem na naszym forum jest spora grupa osób z Twoich okolic. Dawniej jakoś częściej udawało się zgrać terminy i wspólnie ruszyć w teren, ale życie wciąż nas zaskakuje, więc kto wie... Jeśli chodzi o wschodnią Polskę, to naprawdę warto. Wiele tam pięknych krajobrazów i niezbadanych miejsc, cichych wiosek gdzie klekoczą bociany. Byliśmy tam kilka lat temu i chętnie bym wróciła. Dużo tu u nas obiektów z tamtych okolic. Widzę, że weszłaś w to forum z dużym "powerem". Tak trzymaj!
|
|
 |
|
 |
kropkaaga
|
Napisane: 31 sty 2017, o 11:51 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Agnieszka
|
Dziękuję za przywitanie  Forum jest niezwykle ciekawe. Tematycznie poukładane i przejrzyste. Cieszę się, że tu jestem. Mam nadzieję, że choć troszkę wzbogacę, a i sama zamierzam dużo czerpać  Szczególnie "wschód"  Pozdrawiam
|
|
 |
|
 |
Festung_Leslau
|
Napisane: 7 lut 2017, o 12:24 |
|
Dołączył(a): 7 lut 2017, o 12:10 Posty: 4 Lokalizacja: Włocławek
Imię: Mariusz
|
Witam Fortyfikacjami interesuję się od niedawna, ale za to bardzo intensywnie. Obecnie pracuję nad umocnieniami Włocławka, staram się odnaleźć każdy schron, zrobić fotkę i zapisać pozycję GPS. Jestem w trakcie tworzenia strony poświęconej tym umocnieniom, bo niestety do tej pory materiałów na ten temat jak na lekarstwo. Pozdrawiam Mariusz
|
|
 |
|
 |
ja nie wejdę?
|
Napisane: 2 maja 2017, o 20:21 |
|
Imię: Aga & Ania
|
Witamy wszystkich miłośników niezwykłych miejsc Pochodzimy z Dolnego Śląska, z krainy miedzią płynącej i bogatej w 'zapomniane miejsca'. Odwiedzamy głównie dwory, pałace i kościoły, ale nie gardzimy przydrożnymi kaplicami, cmentarzami oraz obiektami industrialnymi. Miło spędzamy czas na waszym forum w poszukiwaniu nowych inspiracji. Mamy nadzieję, że również i my dostarczymy nowych wrażeń! Pozdrawiamy - Aga & Ania
|
|
 |
|
 |
Aga
|
Napisane: 3 maja 2017, o 16:42 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Zatem - witajcie i bawcie się dobrze
|
|
 |
|
 |
marcin79
|
Napisane: 3 maja 2017, o 21:54 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 21:49 Posty: 1287 Lokalizacja: Starless Aeon Pochwały: 1
|
Witajcie na forum.
_________________ ἄθεος
|
|
 |
|
 |
..::Kojot::..
|
Napisane: 9 lip 2017, o 15:55 |
|
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 15:48 Posty: 1 Lokalizacja: Wodzisław Śląski
Imię: Tomek
|
Witam wszystkich fanów historii. Mam na imię Tomek...wiek 34 lata. Głównie interesują mnie zamki i wszelakiego typu umocnienia. Będąc czy to z rodziną na wakacjach czy samotnie latając na motocyklu wokół przysłowiowego komina lubię coś pooglądać w tych tematach. Najczęściej jednak staram się łączyć w sobie jazdę na motocyklu z celem jakim są właśnie interesujące obiekty w okolicy. Posiłkuję się taką stronką :http://miejsca.moto-opinie.info/
ale niestety miejsca są słabo opisane i szukając o nich informacji trafiłem na to forum...
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 9 lip 2017, o 17:40 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Witajcie
|
|
 |
|
 |
GleamOblivion
|
Napisane: 10 lip 2017, o 12:55 |
|
|
To i ja się przedstawię. Moje imię to Magda, wieku zdradzać nie będę, bo nastolatką już nie jestem. Wystarczy powiedzieć, że 18 lat skończyłam jakiś czas temu. Z aparatem fotograficznym się nie rozstaję. Uważam, że zawsze coś znajdę ciekawego do uwiecznienia. Od kwietnia prowadzę bloga o zwiedzaniu różnego rodzaju miejsc. Interesują mnie różne miejsca, ponieważ zwiedzam kościoły, pałace, cmentarze. Staram się pokazać na moich zdjęciach piękno ukryte w wielu miejscach. Każde miejsce niesie ze sobą jakiś przekaz. Opisuję dane miejsca, staram się ukazać jak najwięcej. Zachęcam do zwiedzania miejsc często opuszczonych. Mieszkam w Wielkopolsce, ale bardzo często podróżuję po Śląsku, głównie Gliwice i okolice.
|
|
 |
|
 |
Aga
|
Napisane: 11 lip 2017, o 13:39 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Witaj i rozgość się u nas
|
|
 |
|
 |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|