|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
Autor |
Wiadomość |
Gryzley
|
Napisane: 25 lut 2014, o 19:38 |
|
 |
Moderator |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 16:44 Posty: 2319 Lokalizacja: Bielsko-Biała
Imię: Sławek
|
Było prawie o wszystkim ale nie o środku lokomocji jakim jest pojazd dla eksploratora. Czym jeździcie na bunkry i inne obiekty? Ja mam takiego golfa, można dojechać "prawie" wszędzie (w granicach zdrowego rozsądku)  .
Załączniki: |

1.JPG [ 90.83 KiB | Przeglądane 2429 razy ]
|

1.JPG [ 68.16 KiB | Przeglądane 2333 razy ]
|
_________________ Na końcu rzeki zachód słońca oświetla... ...wszystkie pozostałości długiego życia. Tutaj zmęczony podróżniku połóż swą różdżkę i odeśpij trudy swej podróży....
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 26 lut 2014, o 00:04 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Na wredniejsze drogi mamy "ciężki" pojazd ale o tym moja żona napiszę, jak czas znajdzie.
_________________ Na końcu rzeki zachód słońca oświetla... ...wszystkie pozostałości długiego życia. Tutaj zmęczony podróżniku połóż swą różdżkę i odeśpij trudy swej podróży....
|
|
 |
|
 |
Jelon
|
Napisane: 26 lut 2014, o 04:12 |
|
Imię: Jan
|
A mój pojazd wszędzie wjedzie, tylko nie zawsze sam zewsząd wyjedzie. Tu po kąpieli błotnej w okolicach fortu Bodzów. (Do środka jednak sie nie nalało) 
_________________ www.jelon.za.pl
|
|
 |
|
 |
Jaro.C
|
Napisane: 26 lut 2014, o 07:24 |
|
 |
Bratnia dusza |
Dołączył(a): 15 gru 2013, o 22:47 Posty: 509 Lokalizacja: Regenau
Imię: Jarek
|
e to ja mam taki pojazd którym możesz po progach zwalniających jeździć 100km/h i nie jest to czołg.
_________________ ...kto nie ryzykuje nie pije szampana...
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 26 lut 2014, o 19:57 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Jaro.C napisał(a): e to ja mam taki pojazd którym możesz po progach zwalniających jeździć 100km/h i nie jest to czołg. A przedstawisz go nam?
|
|
 |
|
 |
Burza
|
Napisane: 26 lut 2014, o 20:07 |
|
 |
Moderator |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 16:15 Posty: 1902 Lokalizacja: Bielsko-Biała Pochwały: 3
Imię: Asia
|
Nasz Burzołaz jest niezawodny na tereny eksploratorskie, jak dotąd wszędzie przejechał i nigdy nas jeszcze nie zawiódł, po prostu autko do zadań specjalnych.

P5010389.JPG [ 123.98 KiB | Przeglądane 2330 razy ]
|
|
|
 |
|
 |
sklsk
|
Napisane: 26 lut 2014, o 20:19 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Paweł
|
[quote="Gryzley"][/quote] zdjęcie nr 2 nie jestem w stanie zaakceptować wjeżdżania w taki sposób by można było obiekt oglądać bez wysiadania z samochodu, jak by nie można było przejść się kawałeczek.
_________________ http://www.fotoroztocze.wordpress.com -Powolne dreptanie po Roztoczu Na froncie nie ma ludzi niewierzących i niepalących, każdy przed walką zapali papierosa i poprosi Boga o opiekę choćby był ateistą.
|
|
 |
|
 |
Burza
|
Napisane: 26 lut 2014, o 20:40 |
|
 |
Moderator |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 16:15 Posty: 1902 Lokalizacja: Bielsko-Biała Pochwały: 3
Imię: Asia
|
Wjeżdża się nie po to by zwiedzać zza szyby auta, tylko jak musisz wypakować wszystkie rzeczy typu śpiwory, namioty, plecaki, kuchenki, itp. sprzęt dla całej ekipy, a potem odwieźć auto około 4-5km do najbliższego miejsca postoju w wiosce.
|
|
 |
|
 |
sklsk
|
Napisane: 26 lut 2014, o 21:02 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Paweł
|
to niech każdy sam oceni czy konkretny wjazd jest niezbędny czy nie. ja w każdym bądź razie nie lubię
_________________ http://www.fotoroztocze.wordpress.com -Powolne dreptanie po Roztoczu Na froncie nie ma ludzi niewierzących i niepalących, każdy przed walką zapali papierosa i poprosi Boga o opiekę choćby był ateistą.
|
|
 |
|
 |
@ndrzej
|
Napisane: 26 lut 2014, o 21:11 |
|
 |
Bratnia dusza |
|
Jaro.C napisał(a): e to ja mam taki pojazd którym możesz po progach zwalniających jeździć 100km/h i nie jest to czołg. Tak to można jeździć tylko pojazdem służbowym
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 26 lut 2014, o 21:16 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Ten wątek ma opisywać pojazdy, proszę się tego trzymać Paweł.
|
|
 |
|
 |
Śruba
|
Napisane: 26 lut 2014, o 22:10 |
|
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 21:29 Posty: 113 Lokalizacja: Ostrołęka
Imię: Jarosław
|
Burza napisał(a): Wjeżdża się nie po to by zwiedzać zza szyby auta, tylko jak musisz wypakować wszystkie rzeczy typu śpiwory, namioty, plecaki, kuchenki, itp. sprzęt dla całej ekipy, a potem odwieźć auto około 4-5km do najbliższego miejsca postoju w wiosce. Podzielam zdanie sklsk'a namiot, śpiwory, materace, kuchenkę, karimatę, wikt i opierunek zawsze z żoną nosiliśmy na garbie. Dwadzieścia lat bycia w harcerstwie, i jesteś w stanie przenieść wszystko, na każdy dystans.  A i jeszcze dziecko, wózek, wanienkę  , pieluchy, ciuchy, majdan wszelaki, też da radę. Jak mawiają harcerze; nie ma rzeczy niemożliwych, a cuda wymagają trochę więcej czasu. A moja żona mawia; 5 kilometrów?, to ja w klapkach, albo boso pójdę bo mi się butów nie chce wiązać. Ale że temat dotyczy pojazdów, w garażu stoi Gaz-69M, na wszelki wypadek.
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 26 lut 2014, o 22:57 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Cytuj: Dwadzieścia lat bycia w harcerstwie, Dwadzieścia lat to ja w górach przebyłem, bez zbędnych organizacji. Proszę o tego Gaza 69M i pozdrowienia dla żony.
|
|
 |
|
 |
Śruba
|
Napisane: 26 lut 2014, o 23:24 |
|
|
Gryzley napisał(a): Dwadzieścia lat to ja w górach przebyłem, bez zbędnych organizacji. Proszę o tego Gaza 69M i pozdrowienia dla żony. Gryzley, służyłem w 8 Bałtyckiej Dywizji Obrony Wybrzeża, A Bałtyku na oczy nie widziałem  za to góry w kraju znam doskonale.
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 26 lut 2014, o 23:56 |
|
 |
Moderator |
 |
|
W takim razie Jarku pozostaje nam spotkanie się w górach przy najbliższej okazji.
|
|
 |
|
 |
Franz Aufmann
|
Napisane: 27 lut 2014, o 00:08 |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: Franz
|
Cytuj: ja mam taki pojazd którym możesz po progach zwalniających jeździć 100km/h Progi zwalniające zostały wykonane w określonym celu. Respektujmy gospodarzy terenu. Cytuj: Podzielam zdanie sklsk'a namiot, śpiwory, materace, kuchenkę, karimatę, wikt i opierunek zawsze z żoną nosiliśmy na garbie. Ja również zaczynałem swoje wyprawy od turystyki pieszej, tylko wtedy nie było jeszcze "karimat" i plecaków z aluminiowym stelażem.  Potem pakowaliśmy z synem "namiot, śpiwory, materace, kuchenkę, karimatę, wikt i opierunek" do bagażnika auta i byliśmy na czas dojazdu "Easy Rider". Teraz pakujemy ciuchy i sprzęt do większego bagażnika i jesteśmy "Super Easy Rider". W zależności od nastroju, pogody i ilości wolnego czasu, pokonujemy dojścia do obiektów piechotką, ale na luzie bez zbędnego obciążenia. Lenistwo ludzi w dużej mierze kreuje postęp techniczny, z którego powinniśmy korzystać. Auf...
|
|
 |
|
 |
Śruba
|
Napisane: 27 lut 2014, o 00:37 |
|
|
Franz Aufmann napisał(a): Lenistwo ludzi w dużej mierze kreuje postęp techniczny, z którego powinniśmy korzystać.
Auf... Przyznasz Auf, że wiek też robi swoje, dwadzieścia lat temu pakowałem się w kostkę na dwa tygodnie w Bieszczadach, dzisiaj na trzy dni pod namiot nie mieszczę się w samochodzie  a przecież postęp powinien nam pomagać, miniaturyzacja itd, itp. A wychodzi jakoś odwrotnie.
|
|
 |
|
 |
Franz Aufmann
|
Napisane: 27 lut 2014, o 01:53 |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: Franz
|
Zakończmy miły wątek poboczny.
Jakieś 350 tysięcy kilometrów wcześniej jeździłem takim autkiem po bunkrach. Autko stoi na wale przeciwpowodziowym (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że nie można po nim jeździć) a przed nim wyraźny zarys Kleinstglocke 9P7 wystający lekko z trawy. Autko miało silnik 2.0, który dokonywał cudów. Mile wspominam jego możliwości.
Auf...

Autko.jpg [ 282.82 KiB | Przeglądane 2248 razy ]
|
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 27 lut 2014, o 09:03 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Na takiej kopule dobrze zamaskowanej w porze letniej, urypaliśmy próg w "burzołazie" ale cóż, było to na wale p.p. w Brodach.
|
|
 |
|
 |
Gryzley
|
Napisane: 27 lut 2014, o 11:49 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Franz Aufmann napisał(a): Autko miało silnik 2.0, który dokonywał cudów. Mile wspominam jego możliwości.
Auf... Astra była na Pb czy Td? Pytam, ponieważ mamy japońskiego Opla (Isuzu Amigo) Burzołaz Td 2.2 - osprzęt zawodzi, silnik nie do zarypania.
|
|
 |
|
 |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości |
|
|
|