|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
forty44
|
Napisane: 5 maja 2014, o 08:23 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Piotr
|
|
 |
|
 |
Heniek
|
Napisane: 7 maja 2014, o 07:14 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 21:36 Posty: 6011 Lokalizacja: Chorzów/Hajduki Pochwały: 1
Imię: Henryk.
|
|
 |
|
 |
forty44
|
Napisane: 7 maja 2014, o 16:50 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Piotr
|
To nie to. Pokazany obiekt znajduje się w pobliżu byłego zakładu chemicznego I.G. Farben Werk Auschwitz przemianowanego po wojnie na Zakłady Chemiczne "Oświęcim" a później na Firmę Chemiczną Dwory S.A., obecnie funkcjonującą pod nazwą Synthos S.A. Prawdopodobnie obiekt związany jest z pierwszą fazą budowy zakładu w latach II WŚ.
|
|
 |
|
 |
sliwker
|
Napisane: 3 paź 2014, o 17:50 |
|
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 17:27 Posty: 38 Lokalizacja: Oświęcim
Imię: tom
|
Kawałek od tych zdjęć ( bardziej w polach) leżały tam wykopane takie "sześciany". One sa trochę wkopane w ziemie myslę ze z 70 cm.Było to ładnych kilka lat temu ,pamięć zawodzi.Nie wiem czy leża tam teraz. Do jednego wchodziłem ,płytkie to było. Teraz tam znajduje się firma z bio oczyszczalniami? Czy to schrony? Jednoosobowe ...mozliwe. Znajdują sie w okolicy takie półokragłe wystające betony z ziemi ,mozliwe ze to jakiś "wytwór" schronów. Miałem gdzieś zdjęcia robione jeszcze manualnym zenitem  .Coś tam fociłem ale chyba tylko schrony "jajka".
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|